Ara 24, 2024, 01:47 ÖÖ

Haberler:

Merhaba Lütfen destek için
Forumdaki ekleri semaları görebilmeniz için lütfen üye olunuz teşekkürler
Please register to see attachments and diagrams in the forum

Ynt: PIM-2DIGITAL PULSE METAL DEDEKTÖRÜ

Başlatan Yörük, Kas 30, 2020, 07:11 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Richard

Hi
I made but I think coil not working how can I solve coil problem who can help me ?
Thanks..

TA3BBK

Alıntı yapılan: Richard - May 11, 2023, 10:37 ÖÖHi
I made but I think coil not working how can I solve coil problem who can help me ?
Thanks..
Hi, pin2 v05 coil construction should be between 3.2 ohms and 2.8 ohms with a correct inductance value, and the ohmage of the cable between the coil and the pcb should also be considered.if you not solve your coil problem we can help you 

Best regards 

Richard

Hi
Im very glad than pulsearge I will check again all components and coil Thank youvery much 
Im gratefull really .best regards have good days

Yörük

hi;

In fact, when we watched the damping curve with the oscilloscope at pin 2, we saw that there was more than enough signal left in the coil. With a 5 kiloohm infinite amperage pot, the coil problem will be completely resolved when the damping resistance is taken where the damping curve is exactly aligned.

In addition, the winding of the coil and the cross-section of the wire used are very important,

If a spiral coil is wound, it will be a very efficient head ground penetrating signal will respond to a wider area

if you have problems again, check your lf 356 and mosfet transistor and replace 1n 4148 diodes with 1n60 regards, good work

Denizci

Merhaba
Göndermis olduğunuz pim2 kit güzel çalışıyor 
Gayet iyi performans sergiledi tesekkürler

Yörük

Alıntı yapılan: Denizci - May 14, 2023, 12:15 ÖSMerhaba
Göndermis olduğunuz pim2 kit güzel çalışıyor
Gayet iyi performans sergiledi tesekkürler
merhaba 

hoşgeldiniz evet devre de hata yapılmadığı sürece pim2 düzgün çalışır ,,

Yörük

merhaba ;
Bu arada PİM2 pcb yi yeniden smd olarak basacağız daha küçük ve sevimli bir devre :d olacak ,
;D

Aybey

Alıntı yapılan: Yörük - May 14, 2023, 03:18 ÖSmerhaba ;
Bu arada PİM2 pcb yi yeniden smd olarak basacağız daha küçük ve sevimli bir devre :d olacak ,
;D
Daha önce bir arkadaştan alıp kullandım 35 cm baslıkla  40 cm bakıri toprakta gördü smd pcb 

Yi 4 gözle bekleyelim iyi çalişmalar

gökdoğan

;D
Merhaba

Ekranda değişiklik mümkünmü
Sinyal bari yerine değerli değersiz yada glcd ye 
Meter ibreside koyulabilirmi

Fusebit

Merhaba.
Pim2 pcb mevcutmu dizili kit olarak

Yörük

Alıntı yapılan: gökdoğan - May 15, 2023, 10:11 ÖÖ
;D
Merhaba

Ekranda değişiklik mümkünmü
Sinyal bari yerine değerli değersiz yada glcd ye
Meter ibreside koyulabilirmi
Merhaba

Pim2 yaziliminda oynama yapamayiz ama yeni 
Pulsede belirttiğiniz konular dikkate alinacaktir

Yörük

Alıntı yapılan: Fusebit - May 15, 2023, 02:10 ÖSMerhaba.
Pim2 pcb mevcutmu dizili kit olarak
Merhaba

Hazir kit mevcut mail atiniz tesekkürler

MURAT20

Merhaba ;
sanırım analog alt yuapısı dp2 ye benziyor fakat sade ve güzel bir devre yeni smd version pcb yapıldığında haberdar olmak isterim daha öncelerde dp1 yapmıştım fakat bir türlü susturamadım sustuğu zamanda algılatamadım  ;D
emeklerinize sağlık ,,,

TA3BBK

Alıntı yapılan: MURAT20 - May 16, 2023, 07:11 ÖSMerhaba ;
sanırım analog alt yuapısı dp2 ye benziyor fakat sade ve güzel bir devre yeni smd version pcb yapıldığında haberdar olmak isterim daha öncelerde dp1 yapmıştım fakat bir türlü susturamadım sustuğu zamanda algılatamadım  ;D
emeklerinize sağlık ,,,
Merhaba ;

pim2 delta serisinin sadeleştirilmiş analog çatısını kullanır tl opampların yaptığı işlevler v05 den sonrasında (4066 )da dahil olmak üzere işlemci içerisine alınmıştır .delta ve snifer jfet opamplar ile tasarlanmıştır .
2 örnekleme zamanına sahiptir delta2 de ve delta 1 de lf556 timer entegresinin ırf yi sürmekte zorlanıyor olması dezavantaj idi ;sinyalin gecikmesi yada hep zirvede kalıp sönümlenemesi cihazın sürekli ötmesine yada geç tepki vermesine yol açar

Çoban