Ara 24, 2024, 01:41 ÖÖ

Haberler:

Merhaba Lütfen destek için
Forumdaki ekleri semaları görebilmeniz için lütfen üye olunuz teşekkürler
Please register to see attachments and diagrams in the forum

FORTY2 QRP

Başlatan Yörük, Kas 30, 2020, 08:27 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yörük

Merhaba
Forty2 verici kısmında 2sc1971 mevcut lakin farklı rf transistör ile modifiye (bd tipi)edip
Mosfet transistörde kullanabilirsiniz 10 watt a kadar cıkis almak mümkün ve daha ekonomik 
Olacaktır iyi calişmalar..

pri-tesla

Selam
Forty2 sizin version pcb cok iyi dinleme ve gönderme mükemmel si5351  vfo kullanılıyorsa az bir hz kayması olabiliyor bunu arayüzden ayarlamak mümkün.Kristaller match olmalıdır capacitor ler npo secilir ve 1n4148 yerine 1N60 daha mantikli duruyor .

kamaradere

merhaba 
Sade ve net bir pcb tasarımı olmus dinleme ve gönderme çok iyi vfo ve tüm ayarlar net tutturulduğunda verimli oluyor tavsiye ederim

TA3BBK

merhaba
Forty2 konusu yeni dizaynı ile sade ve daha anlaşılır oldu dikkatli bir çalısma ile muayen ve diğer ayarlar kolayca yapılabilmekte zaman zaman toroid ler ile ilgili tedarik problemi olsa da uygun değerlerde toroid yada komponent hususun da forumdan yardım alabilirsiniz

keloğlan

Merhaba.
forty2 nin pcbs i elinizde mevcutmudur ?ve cıkıs transistörü 1971 yerine mosfet transistör uygulanabilirmi? 
kendim bastım pcb düzgün olmadı sanırım sonuç olarak düzgün bir pcb yeihitiyacım var yardımcı olursanız sevinirim saygılar.

TA3BBK

Alıntı yapılan: keloğlan - May 07, 2023, 06:28 ÖSMerhaba.
forty2 nin pcbs i elinizde mevcutmudur ?ve cıkıs transistörü 1971 yerine mosfet transistör uygulanabilirmi?
kendim bastım pcb düzgün olmadı sanırım sonuç olarak düzgün bir pcb yeihitiyacım var yardımcı olursanız sevinirim saygılar.
Merhaba

Öncelikle hoşgeldiniz Fortyy2 pcb bos olarak mevcut değil eğer dizili ve hazır kit olarak ister iseniz mevcut.
Çikiş kati uzerinde tabiiki küçuk değisikliklerle
Mosfet transistör kullanılabilir doğrusal değerler ile bu mümkündür .
Eğer kit olarak iater iseniz de pm atin yada mail ile belirtin saygılar.

Yörük

Alıntı yapılan: keloğlan - May 07, 2023, 06:28 ÖSMerhaba.
Merhaba 

Öncelikle pulsearge ye hoş geldiniz 
forty2 üzerinde farklı bir dizayn ve çalışma yapmaktayım aynı mst3 te olduğu igi 3 band olarak yeniden tasarlama için çalışmaktayız fakat elimizde forty2 2.version dizili pcb mevcut diler iseniz onu kullanabilir temin edebilirsiniz saygılar

TA3BBK

Merhaba
3 band forty için semayi yeniden mi çizdiniz 
Nasıl bir yol izlediniz

TA3BBK

Merhaba ;
Forty2 qrp devresinde ki çıkış transistörünün yerine mosfet transistörlü bir revizyona gidildi; 2sc1971 görece olarak hem pahalı hemde piyasada sahtesi çok ; şemadaki ve devredeki düzeltmeyi yarın ekleme yapacağım ;
devrenin geri kalanında herhangi bir değişiklik olmayacak ,,bilginize

Ahmet48

Merhaba 
Forty2 qrp yi kutulu olarak sizden temin edebilirmiyiz?
Demonte kit olarak mı uygun olur yoksa calışir durumda almakmi ?

TA3BBK

Alıntı yapılan: Ahmet48 - Eki 30, 2023, 09:04 ÖSMerhaba
Merhabalar

Öncelikle pulsearge ye hos geldiniz.Elektronik 
Bilginiz ve RF alt yapiniz var ise kendinizde döseyebilirsiniz lakin gerek muayenlerin rezonansi olsun gerek ise bandpass filitrelerin sarımı alıcinin ve vericinin ayarlanmasi devreyi kurmaktan bir tik daha zor olacaktir elinizde gerekli ekipman yok ise swr mtr watt mtre frekans metre gibi daha cok zorlanırsiniz 
Demonte kitlerde calıştiramama durumunda 
Pulsearge sorumluluk almaz .ayrica vfo (ddsmodul)programlamasida ayri bir bilgi birikimi ve donanım ister karar sizin dir 
Full çalişir durumda kutusuz kit de temin edebilirsiniz kutuluda ...
Teşekkürler

Yörük

Alıntı yapılan: Ahmet48 - Eki 30, 2023, 09:04 ÖSMerhaba
Merhaba

Size verilen bilgilerin dogrultusunda ilk olarak mini ssb alıci ile başlamanızda yarar var tecrübe kazanmanız açısından keza basite indirgedığimiz bir alıcı devresi olup 
Komponent sorunu yok 😉😉😉😉

Yörük

Merhaba
Forty2 de birkaç degişiklik ile 14.5mhz e kadar
Dinleme ve gönderme mümkün oldu .
Yeni çalışmalarimiz da 1.5 / 50 mhz araliğında olmak koşulü ile devam etmektedir.
  Konuyu farklı bir başlik altinda irdeleyeceğiz.iyi calişmlar.

IB

Alıntı yapılan: Yörük - Mar 15, 2021, 11:07 ÖÖ
forty2nin tx (gönderme ayarları )katı düzenlemeleri bitmek üzere başarılı bir çalışma oldu ,,  ;D
Güzel bir test ayrica rx de mükemmel 

Elinize sağlik.