Ara 24, 2024, 02:01 ÖÖ

Haberler:

Merhaba Lütfen destek için
Forumdaki ekleri semaları görebilmeniz için lütfen üye olunuz teşekkürler
Please register to see attachments and diagrams in the forum

PRESEDENT JACKSON TÜM AYARLAR ,ARIZA BULMA

Başlatan Yörük, Nis 16, 2021, 01:01 ÖS

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yörük

Merhaba , burada gene prsedent jackson modelinin genel ayarlarını vereceğim , ilk başta taşıyıcı osilatör  ayarı ve kalibrasyonları için sıralama bu şekildedir ,,

Gerekli test ekipmanı:
Güç Kaynağı: 13,8 V   Frekans sayacı   DC Voltmetre   Osiloskop

Adım   Durum   Ayarlama   Prosedür
1   CH: 40
Band: E
Modu: RX AM
Netleştirici: Merkez   L12   DC Voltmetreyi TP2'ye (R122) bağlayın. DC Voltmetre üzerinde 6 V +/- 0,1 V için L12'yi ayarlayın. CH 1 Band A'da 2 V doğrulayın.
2   CH: 19
Bant: C
Modu: RX AM / FM
Arıtıcı: Merkez   L13   Osiloskopu TP3'e bağlayın. Osiloskopta maksimum okuma için L13'ü ayarlayın.
3   CH: 19
Modu: RX AM / FM
Arıtıcı: Merkez   L14   Frekans Sayacını TP3'e (R73) bağlayın. Frekans Sayacında 16.490MHz +/- 20Hz için ayarlayın.
4   CH: 19
Modu: RX USB
Arıtıcı: Merkez   L15   Frekans Sayacını TP3'e (R73) bağlayın. Frekans Sayacında 16.4925MHz +/- 20Hz için ayarlayın.
5   CH: 19
Modu: RX LSB
Arıtıcı: Merkez   L16   Frekans Sayacını TP3'e (R73) bağlayın. Frekans Sayacında 16.4875MHz +/- 20Hz için ayarlayın.
6   CH: 19
Modu: RX USB
Arıtıcı: Merkez   L24   Frekans Sayacını TP4'e (R104) bağlayın. Frekans Sayacında 10.6975MHz +/- 20Hz için ayarlayın.
7   CH: 19
Modu: RX LSB
Arıtıcı: Merkez   L23   Frekans Sayacını TP4'e (R104) bağlayın. Frekans Sayacında 10.6925MHz +/- 20Hz için ayarlayın.
8   CH: 19
Modu: TX AM
Netleştirici: Merkez   L15   Frekans Sayacını TP5'e (R82) bağlayın. Frekans Sayacında 10.695MHz +/- 20Hz için ayarlayın.

Yörük

merhaba ,prsedent jackson verici yani tx ayarları da bu şekilde yapılmalıdır (tabii arızalı komponent olmadığını varsayarak ) eğer arızalı komponent var ise tespit edilip ayara geçilmelidir,

Gerekli test ekipmanı:
50 ohm RF Kukla Yük   LF SSG      

1   Band C, Kanal 19
Modu: USB TX
Modülasyonsuz
Mikrofon Kazancı: Maks.
PA / CB: CB   VR10   PCB-834'ü Ana PCB Kontrol Noktasından ayırın ve DC Ampermetreyi TP8 +, TP6 --'ya bağlayın. DC Ampermetre üzerinde 50mA için ayarlayın.
2   ADIM 1 ile aynı   VR9   AS Ampermetreyi TP8 +, TP7 - ye bağlayın. 80mA akım elde etmek için ayarlayın.
3   ADIM 1 ile aynı   L42   PCB-834'ü ana PCB Kontrol Noktasına bağlayın. RF Güç Ölçer, RF VTVM ve Osiloskobu Kukla Yüke bağlayın. VR8 Maks. Ayarlayın. Altta L42 ClockWise çekirdeğini maksimuma çevirin.
4   ADIM 1 ile aynı   L41 L43 L49   Maksimum gösterge için bobinleri ayarlayın. Bu sırada, LF SSG'yi ayarlayarak çıkış voltajını 25V'un altında tutun
5   Bant E, Kanal 40
Modülasyonsuz
PA / CB: CB   L42   E-band Ch ayarlayın. 40, maksimum okuma için ayarlayın ve ardından A-band Ch ayarlayın. 1 ve Band E Ch'den minimum fark için ayarlayın. 40.
6   Bant E, Kanal 19
Modülasyonsuz
PA / CB: CB   L30   RF VTVM'de maksimum gösterimi elde etmek için L30'u ayarlayın.
7   ADIM 6 ile aynı   VR8   RF VTVM'de 32,4V'luk RF çıkışı elde etmek için VR3'ü ayarlayın.
8   ADIM 1 ile aynı   VR5   USB ve LSB arasında minimum taşıyıcı sızıntısı elde etmek için VR5'i ayarlayın.
9   Band E, Kanal 19
Modu: AM TX
Modülasyon yok
PA / CB: CB   VR11   RF Güç Ölçerde 10 Watt'lık RF taşıyıcı gücü elde etmek için VR11'i ayarlayın.
10   Band C, Kanal 19
Modülasyonsuz
SW: S / RF   VR7   Bilt-in Metre'nin iğnesini TX Güç ölçerin boş bölgesine ayarlayın.
11   ADIM 10 ile aynı   VR12   % 90 (negatif) modülasyon elde etmek için VR12'yi ayarlayın.
12   Band C, Kanal 19
Modu: FM TX
Modülasyonsuz
PA / CB: CB   VR4   Sapma Ölçer bağlayın. DeviationMeter'da 3kHz Sapma için ayarlayın.
13   Band C, Kanal 19
Modülasyonsuz
SW: MOD   VR3   AF SSG'yi% 50 Modülasyona ayarlayın, ardından 16dB ekleyin. Tranceiver ölçüm cihazında VR3'ü% 100 modülasyon göstergesine ayarlayın.
14   Band C, Kanal 19
Modu: AM TX
Modülasyon yok
Mikrofon Kazancı: Maks.   VR6   Frekans Sayacında 27.185MHz +/- 100Hz için Verici Frekansını ayarlayın.

Yörük

merhaba jackson modeline ait son olarak da alıcı bölümde ki ayarları inceleyelim ,,

Gerekli test ekipmanı:
RF SSG   8 ohm ASGARİ YÜK      

Osiloskopu Harici Hoparlördeki LF DUMMY LOAD'a bağlayın.
1   Bant C, Kanal 19
NB / ANL Kapalı
MOD, S / RF: Kapalı
PA / SQL: SQL
Temizleyici: Merkez
RF Kazancı: Maks.
AF Hacmi: Maks.
MOD: AM      RF SSG'yi% 30, 1kHz modülasyonlu 27.185MHz'e ayarlayın.
2   ADIM 1 ile aynı   L6   Alt kısımda L8'in çekirdeğini ClockWise maksimuma çevirin.
3   ADIM 1 ile aynı   L5 L7 L8 L9   Osiloskopta maksimum okuma için bobinleri ayarlayın
4   ADIM 1 ile aynı Bant C, Kanal 1
hariç
L6   RF SSG'yi 26.965MHz'e ayarlayın. Osiloskopta maksimum okuma için ayarlayın. Ardından AntiClockWise'ı 1/4 tur çevirin.
5   ADIM 1 ile aynı   VR1   RF SSG'yi modülasyon olmadan 100uV çıkışa ayarlayın. Alıcı-vericinin sayacında "S-9" elde etmek için VR1'i ayarlayın.
6   ADIM 1 ile aynı   VR2   RF SSG RF çıkışı 1000uV'a çıktığında susturma devresini kapatmak için VR2'yi ayarlayın
7   ADIM 1 ile aynı
hariç
MODE: USB   L3   RF SSG'yi 5uV'ye ayarlayın. Osiloskobu TP-1'e (D2) bağlayın, böylece maksimum okuma için ayarlama yapın.
8   ADIM 1 ile aynı
hariç
MODE: FM   L4   RF SSG'yi FM, 1kHz, 1.5kHz sapma, 1 mV çıkış olarak ayarlayın. Osiloskopta maksimum gösterimi elde etmek için L4

Yörük

MC145106 MM55106 MM55116 MM55126 PLL Frekans Sentezleyici

Genel Bakış
MC145106, CMOS'ta tek bir monolitik yapı üzerinde oluşturulmuş faz kilitli döngü (PLL) frekans sentezleyicidir. Bu sentezleyici, CB ve FM alıcı-vericileri gibi alanlarda uygulamaları bulur. Cihaz, bir osilatör / amplifikatör, osilatör sinyali için 1024 veya 2048 bir bölücü zincir, giriş sinyali için programlanabilir bir bölücü zincir ve bir faz detektörü içerir.
MC145106, 10.24 MHz osilatör için devreye sahiptir veya harici bir sinyalle çalışabilir. Devre, frekans üçlüsü için kullanılabilen 5.12 MHz çıkış sinyali sağlar. 512 programlanabilir bölücü, kanal seçimi için giriş sinyali frekansını böler. Programlanabilir bölücünün girişleri, standart yerden beslemeye ikili sinyallerdir. Bu girişlerdeki aşağı çekme dirençleri normalde bu girişleri toprağa ayarlar ve bu programlanabilir girişlerin mekanik bir anahtar veya elektronik devreden kontrol edilmesini sağlar.
Faz detektörü bir VCO'yu kontrol edebilir ve giriş frekansı düşük olduğunda yüksek seviyeli bir sinyal ve giriş frekansı yüksek olduğunda düşük seviyeli bir sinyal verir. Çip üstü kilit detektöründen kilit dışı durumu için "0" seviyesine sahip bir kilit dışı sinyali sağlanır.
& 127; Tek Güç Kaynağı
& 127; Geniş Besleme Aralığı: 4,5 ila 12 V
& 127; 10.24 MHz Kristal Osilatör
& 127 için provizyon ; 5.12 MHz Çıkış
& 127; Programlanabilir Bölmeli İkili Giriş N = 512
& 127; Programlanabilir Bölücü Girişler üzerinde Çip Üzerinde Çekme Dirençleri
& 127; Seçilebilir Referans Bölücü, 1024 veya 2048 (÷ 2 dahil)
& 127; Üç Durumlu Faz Dedektörü

Frekansın bölücüye aşağı dönüştürülmesi

Bu PLL Devresi, f OUT çıkış frekansını f IN'e PLL Devresine dönüştürmek için bir Mikser ve bir X-Tal Osilatör kullanır .
X-Tal frekans f XTAL f = OUT - f IN
Çıkış frekansı, mix-xtal değiştirilerek değiştirilebilir veya osilatöre yeni bir karıştırma-xtal eklenebilir.   

Toplu iğne   İsim Soyisim   Açıklama
1   VDD   Pozitif Güç Kaynağı
2   F in   Programlanabilir bölücüye frekans girişi - Maks. 3 MHz
3   OSC girişi   Osilatör girişi
4   OSC çıkışı   Osilatör çıkışı
5   F çıkışı   Referans OSC frekansı 2 çıkışa bölünür
6   FS   Referans Osilatör Frekans Bölme Seçimi. 1 = 10 kHz, 0 = 5 kHz
7   D dışarı   Dedektör çıkışı (harici VCO'nun kontrolü için)
8   LD   Kilit Dedektörü
9   P8   Programlanabilir girişler (Binary)
10   P7   Programlanabilir girişler (Binary)
11   P6   Programlanabilir girişler (Binary)
12   P5   Programlanabilir girişler (Binary)
13   P4   Programlanabilir girişler (Binary)
14   P3   Programlanabilir girişler (Binary)
15   P2   Programlanabilir girişler (Binary)
16   P1   Programlanabilir girişler (Binary)
17   P0   Programlanabilir girişler (Binary)
18   VSS   Zemin

Yörük

TA3BBK

güzel çalışmalar arşiv toparlanıyor yavas yavas , arıza bulma konusu oldukça meşakatlidir   sadece çıkış transistörünü değiştirmek yada farklı arıza formlarını bulmak gerçekten zordur başarılar